Lopenenzo biedt bootcamp aan in een eigentijdse variant: woodcamp. Een woodcamptraining van Lopenenzo is een cardiovasculair en spierversterkende full body workout. Naast het verbranden van vet, werk je aan je uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, souplesse, snelheid en kracht. In de praktijk betekent dat o.a. korte stukken hardlopen, squats, burpeers, push-ups, sit-ups en lunges.

De groepen zijn heterogeen samengesteld. Dat wil zeggen dat alle niveaus in één groep training krijgen. Het is aan de instructeur te differentiëren, zodat iedereen kan presteren naar vermogen. Je kunt de oefeningen zo zwaar maken als je zelf wilt.

image5

Woodcamp onderscheid zich van bootcamp, omdat we zoveel mogelijk gebruik willen maken van de natuurlijke omgeving en natuurlijke producten. Dat betekent lekker trainen in de open lucht met eigen gewicht en houten hulpmiddelen zoals boomstammen, houtblokken en palen. Sommige oefeningen worden in tweetallen uitgevoerd, andere geven individueel het meest effect.

IMG_2972

 

Woodcamp is gebaseerd op hardlopen. Het is daarmee ook een ideale aanvulling op de hardlooptrainingen. Tijdens de woodcamp ligt de focus op de romp, armen, schouders en bovenbenen. Dit doen we door tijdens een korte duurloop allerhande spierversterkende oefeningen te doen. Hoe sterker je “core”, hoe efficiënter je kunt hardlopen. Zo help je blessures te verminderen en je resultaten te verbeteren.

Woodcamp in groepsverband is geschikt voor (bijna) iedereen. Bijna, want er gelden een paar “instap-criteria”. Je zult minimaal 10 minuten aaneengesloten moeten kunnen hardlopen op een ontspannen tempo, een BMI van 30 of lager moeten hebben en aanvullend moeten sporten. Dat kan o.a. hardlopen, zwemmen, fietsen, mountainbiken of voetbal zijn.

De woodcamp trainingen kunnen door het hele land gegeven worden. Een Woodcamp training is een ideale invulling voor een teambuildingsuitje. Je bent met materialen vanuit de natuur bezig in spel en sport vorm. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. 

Aanmelden of meer informatie?
Via dit Inschrijfformulier woodcamp kun je je inschrijven voor een Woodcamptraining. Wil je het eerst een keer uitproberen? Dat kan! De eerste training is gratis!  Heb je vragen over een training, neem contact met ons op. 

Informatie

    captcha

    Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande over te typen.

    * altijd invullen