Hoe het kan lopen…

Bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl hoeft geen betoog. We weten dat bewegen het antwoord is op veel gezondheidsthema`s.
Dar staat tegenover dat onze (westerse) leefstijl minder uitnodigend is om veel te bewegen.  We zitten veel achter onze computers, we verplaatsen ons in de auto en zelfs onze fietsen hebben een elektrische aandrijving.
Uiteraard mooie ontwikkelingen, dat zeker, maar dit grote gemak heeft een keerzijde.  Een gezonde leefstijl waarbij bewegen  als onderdeel van de dagelijkse routine geldt kost ons meer moeite. Van nature zijn we vooral gericht op gemak en comfort.
Terwijl matig intensief bewegen, waarbij de hartslag tijdens het beweegmoment wordt verhoogd,  conditie verbetering oplevert. Conditie verbeteing die ons weer ten gode komt bij herstel of het voorkomen van ziekte en uitval.
Sporten in de buitenlucht heeft onze passie. Als onderdeel van De Leefstijl Academie willen we een voorbeeld zijn voor bedrijven en particulieren die iets met sport willen.
Naast dat we met  De Leefstijl Academie in de zakelijke markt bedrijven ondersteunen om meer beweging in hun vergaderingen te brengen, een gezonde bedrijfskantine te realiseren , richten we ons met Lopenenzo op hen die wil sporten.Met onze loopgroepen en bootcamp groepen willen we vooral gezamenlijke doelen stellen in de wetenschap dat elkaar stimuleren de motivatie ondersteund.  Maar ook hen die een issue hebben op het gebied van burn out of andere psychische klachten begeleiden we in de runningtherapie naar beter gevoel. Hierbij is bewegen en het effect ervan op het brein evident helpend. Maar ook hen die aan een gezonder gewicht willen werken, waarbij bewegen en voeding de basis vormen, zijn bij Lopenenzo aan het juist adres.
 
Lopenenzo zet mensen in beweging, je gaat ervaren dat beweeg momenten je een beter gevoel geven en dat je meer plezier krijgt in alles wat je doet.
Lopenenzo is een onderdeel van De Leefstijl Academie. Met deze partner zijn  we verbonden met tal van deskundigen op het gebied van sport, voeding, mindfulness, positieve psychologie en healthy aging.
Kortom, neem eens contact met ons op voor een vrijblijvende verkenning…

 

[ssba]